cięzarki na feli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jkam
    Classic
    • 2010
    • 15

cięzarki na feli

89,9 :szeroki_usmiech
  • masiek
    Drive
    • 2009
    • 47

cięzarki na feli

Octe niedawno sciągnąłem z Niemiec, była serwisowana aż do sprzedaży. Czy tak robią Niemcy :?: :roll: od środka nie byłoby miejsca :?: Ma ktoś z Was może tak zrobione :?: Całę szczęście, że tylko na jednej feli :|
    Załączone pliki
    1.8 AGN 20V SLX '99

Komentarz

• Piotr_T
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 479

masiek, moga tak robic - oryginalnie felig O1 mialy tez nabite ciezarki od zewnatrz, ale takie troche inne (jakies specjalnie zaciski). Generalnie to komus sie nie chcialo wysilic i zrobil tak, albo sie klejone w warsztacie skonczyly.

Komentarz

• miguello
        RS
        • 2008
        • 1849

w offtopicu sie na ten temat ukryło :P

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

Znajomy zmieniał felgi w Outlanderze na zimówki.
          Kupił ładne alu 16', zmienił opony u fachowca (serwis ogumienia) i niestety na każdej feldze świeciło się coś takiego :evil:

Kilka osób zwróciło mu uwagę, zajechał po kilku dniach ponownie do serwisu i zmienili mu bez gadania.
          Kierownik się tłumaczył, że pracownik pewnie nie zauważył że to alu i poleciał standardem. :diabelski_usmiech
          Na szczęście nie ma uszkodzeń.
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• masiek
            Drive
            • 2009
            • 47

Zamieszczone przez Piotr_T
            masiek, moga tak robic - oryginalnie felig O1 mialy tez nabite ciezarki od zewnatrz, ale takie troche inne (jakies specjalnie zaciski). Generalnie to komus sie nie chcialo wysilic i zrobil tak, albo sie klejone w warsztacie skonczyly.
            no tak te nie wyglądaja na oryginalne tylko wklepane hamerem w jakiejś bundes-szopie :lol: ...a mówią ze Niemcy są estetyczni :roll:
            1.8 AGN 20V SLX '99

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

masiek, moim zdaniem, wygląda to na robotę kowala nie wulkanizatora/gumiarza. myślę, że komuś się spieszyło i nie zależało na wyglądzie, może właściciel wiedział, że niebawem sprzedaje auto i tak zrobił bezmyślnie by zaoszczędzić na klejonych odważnikach.

Komentarz

• masiek
                Drive
                • 2009
                • 47

Zamieszczone przez ufo
                masiek, moim zdaniem, wygląda to na robotę kowala nie wulkanizatora/gumiarza. myślę, że komuś się spieszyło i nie zależało na wyglądzie, może właściciel wiedział, że niebawem sprzedaje auto i tak zrobił bezmyślnie by zaoszczędzić na klejonych odważnikach.
                całkiem możliwe. Ja jeszcze słyszałem o takim czymś jak wyważanie kół na pojeździe :roll: Mam zaufanego wulkanizatora pojade do niego niech mi to wyp... i założy coś normalnego bo już mnie wkurza to pytanie: "A czemu masz ciężarki z tej strony?" :twisted:
                mam nadzieje ze nie zostaną jakieś ślady po tym...
                1.8 AGN 20V SLX '99

Komentarz

• ufo
                  L&K
                  • 2008
                  • 1475
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez masiek
                  "A czemu masz ciężarki z tej strony?"
                  to z której strony są założone, mam na myśli te do felg stalowych, to akurat pokazuje wyważarka. czasami opona albo felga jest walnięta i zakłada się je z dwóch stron, jeśli trzeba.
                  Zamieszczone przez masiek
                  mam nadzieje ze nie zostaną jakieś ślady po tym...
                  oby :!: :!: :!:

Komentarz

Pracuję...